Lea Jovanović, prava lavica, je na svet došla pravim čudom, a sada joj treba pomoć svih humanih ljudi. Lea nažalost je ostala bez svoje mame na porođaju, ali ima svog hrabrog i voljenog tatu i sve nas humane ljude!

Lea je dete iz prve uredne, kontrolisane trudnoće završene hitnim carskim rezom u 26. GN zbog respiratorne insuficijencije majke. Rođena je sa svega 800g, u ekstremno teškom opštem stanju prevedena u Institut za neonatologiju gde je lečena 3 meseca od čega je u inkubatoru bila 2,5 meseca. Lea se borila hrabro i izborila za svoj život, ali njena majka nije uspela da preživi.

Lein boravak u maminom stomaku u trenucima duboke kome, koja je trajala devet dana za posledicu ostavio je moždano krvarenje najvećeg stepena i hemoralgijski infarkt, te je stoga Lea dete višestruko ometeno u razvoju. Lea ne govori, hoda teško uz pridržavanje, ali i pored svega ona je veselo i nasmejano dete koje voli prirodu, društvo druge dece, a posebnu ljubav gaji prema pticama. Obožava da joj se čita i traži punu posvećenost i pažnju.

Pomozimo Lei Stanković5.jpg
Pokreni život 

Pomozimo joj svi da poboljša kvalitet svog života i da jedini hendikep, koji je, nažalost, trajan i nenadoknadiv, bude to što nema svoju majku. Porodica je godinama finansirala Leino lečenje, ali usled visokih troškova više nisu u mogućnosti da sami nastave finansiranje, te im je potrebna pomoć.

Prioritet su tretmani matičnim ćelijama gde jedan košta čak 18.000 evra i neurorobotika u inostranstvu. Za sve ono što Lein tata želi da obezbedi njoj i kako bi Lea napravila svoj prvi korak i izgovorila reči potrebno je preko 18 miliona dinara...

Za dalji napredak Lei su neophodni svakodnevni tretmani defektologa, logopeda, somatopeda, tretmani matičnim ćelijama, banjska rehabilitacija, ali i tretmani u inostranstvu koji bi doprineli da Lea napreduje i što bolje se osposobi za dalji život koji je pred njom, a koji uz dijagnozu Cerebralna paraliza, nije ni malo lak. Uz to sredstva su neophodna i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Lein bolji život! Pomozimo Lei!

Slanjem SMS poruke 182 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001733343-93

Uplatom na devizni račun: 160-6000001730698-74

IBAN: RS35160600000173069874

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

https://pokrenizivot.com/182-lea-jovanovic/

Pomozimo Lei Stanković4.jpg
Pokreni život