IGRA JE POSAO DETETA: Ovde zabava ne prestaje, a deca uče najvažnije životne vrednosti na pravi način

Igra doprinosi celokupnom razvoju i vaspitanju deteta, uz nju uče važne životne lekcije na pravi način.

Shutterstock Deca se igraju

Igra je osnovna aktivnost detinjstva! Kroz nju se dete svestrano razvija, ispoljava sopstvenu ličnost, karakter, individualne sposobnosti, usvajaju novo znanje, druže se, raduju se i tuguju.

Igra doprinosi celokupnom razvoju i vaspitanju deteta. Ona priprema dete za samostalni život u kasnijoj dobi.

Pozitivan uticaj igre na dečiji razvoj ostvariće se tek onda ako je određena igra premerena uzrastu, sposobnostima i interesovanjima deteta. Igra može da bude:

Funkcionalna igra – jednostavna igra koja dopušta da dete uči putem iskustva

Konstruktivna igra – igra koja podrazumeva građenje ili pravljenje nečega

Igre uloga – igre imitacije i simbolička igra gde dete u igri oponaša neku radnju ili osobu

Igre sa pravilima – igre u kojima dete kroz pravila razvija socijalne veštine

U privatnom vrtiću "Svemirko" vodi se računa o uzrastu deteta i igrama koje se koriste. A pored toga, okruženi su vrlo edukativnim i primamljivim igračkama koje drže pažnju svakom detetu.

Enterijer vrtića "Svemirko" podstiče detetov istraživački i stvaralački duh. Sve prostorije su funkcionalno povezane tako da osiguravaju slobodnu cirkulaciju dece, diferencirani pristup u ponudi različitih materijala i realizaciji aktivnosti primerenoj deci različitih razvojnih sposobnosti, potencijala, interesa i stilova učenja.

Prostorne celine su obogaćene sa dovoljno promišljenih, ali ujedno i sigurnih materijala za celokupan razvoj deteta. Kroz takvu strukturu prostora deca lakše razumeju svet oko sebe, društvo i kulturu, logiku i matematiku, pisanu i izgovorenu reč. Uz to, vrtić Svemirko raspolaže prostranim dvorištem sa ciljem da mališani provode što više vremena napolju uz razne vrste aktivnosti.

Vrtić "Svemirko" okuplja decu uzrasta od godinu dana do polaska u školu. Čine ga tri vaspitno-obrazovne grupe: jaslena, vrtićka i predškolska.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj: 060/028-28-31 ili na mejl: svemirkovrtic@gmail.com

Pogledajte enterijer u kom deca uživaju:

Promo Vrtić Svemirko

(Yumama/Promo)