Letnji raspust već uveliko traje, za decu to znači dugi dani bezbrižne zabave…oh, čekajte, to funkcioniše samo za najmlađe, jer vi i dalje morate da idete na posao i da brinete o svojoj deci koji sada ne idu u školu. Roditeljstvo je posao sa punim radnim vremenom, odnosno duplim radnim vremenom ako želite da u raspored uklopite i svoju karijeru i roditeljstvo.

Neki roditelji se tokom letnjih meseci snalaze tako što mališane šalju rodbini na selo ili u letnje škole. Ali, nažalost, ne mogu svi da priušte taj luksuz. Ipak, nemojte klonuti duhom! Predstavljamo vam savete kako da zaokupite svoj podmladak kada vi niste u mogućnosti da mu posvetite punu pažnju.

Sakupljanje biljaka za herbarijum

Osim što će omogućiti deci da provedu puno vremena u prirodi, herbarijum će im na duže staze biti korisna i lepa uspomena. Čak i u gradovima moguće je pronaći razne biljke, pa mogu da provode vreme utvrđujući koje su vrste u pitanju. Nakon toga je potrebno da listove i cvetove koje sakupe ispresuju, što mogu uraditi tako što će ih staviti između dva lista papira koja će pritisnuti nekim teškim predmetom. Za ovu zanimljivu aktivnost potrebni su vam samo sveska sa praznim listovima u koje će deca lepiti osušene biljke i obližnji park!

Pravljenje vremenske kapsula

Ovo je verovatno naša omiljena aktivnost. Možemo samo zamisliti koje će emocije mališani (i njihovi roditelji) osetiti nakon pronalaska kapsule kada više ne budu tako mali. Neka vaša deca sakupe predmete za koje misle da predstavljaju vreme u kojem žive i stave ih u kutiju. Zatim sakrijte kutiju i dogovorite se kog datuma ćete je ponovo otvoriti.

Đuser - Gorenje.jpg
Nik Jarh AV Studio/Nik Jarh AV Studio Gorenje sokovnik

Odlazak na bazen

Ako su vaša deca dovoljno odrasla da idu sama na bazen, ne zaboravite da ih podsetite da ponesu zdravo osveženje sa sobom. To može biti sveže voće, ceđeni sok ili jednostavno limunada. Da ne bi ručno cedili limun, narandžu ili grejp, preporučujemo da koriste Gorenje elekričnu cediljka za citruse CJ40W koja će istisnuti sve vitamine i uhvatiti pulpu, koju deca obično baš i ne vole, u svoj mrežasti filter. Ukoliko preferiraju neko drugo voće, sa Gorenje sokovnikom JC4800VWY mogućnosti postaju gotovo beskonačne, a ovaj uređaj se trenutno nalazi na akciji i snižen je čak 8.000 dinara!

Gorenje đuser.jpg
Promo Gorenje sokovnik

Pronalaženje ravnoteže između posla i roditeljstva može biti teško. Ali uz malo planiranja i odlučnosti, kao i vašeg vernog saveznika Gorenja, možete učiniti da se vaša deca zabavljaju satima dok se vi ne vratite sa posla i pridružite im se u igri.

(Yumama/Promo)