Da bi rođendanska torta izgledala vrhunski ne mora biti delo iskusnog poslastičara. Dovoljno je samo da odvojite malo (više) vremena i nabavite potrebne ukrase kako bi napravili slatko savršenstvo svom mališanu. Strpljenje se podrazumeva.  

Za ukrašavanje torte obavezno pripremite puno šlaga ili slatke pavlake i fondan masu od koje možete da napravite potrebne detalje. Pored toga biće vam potrebne i boje za kolače, razne perlice, cvetići, figurice, bombone i drugi sitni ukrasi koje možete pronaći u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici. Od velike pomoći su i trenutno veoma popularni čvrsti ukrasi za torte, koji mogu biti u obliku brojeva, slova i poruka. Najvažnije je da prvo osmislite izgled torte, a potom krenete u nabavku, ali budite fleksibilni i prilagodite se aktuelnoj ponudi. Svakako ne zaboravite kartonsku podlogu. 

Šlag dobro umutite (poželjno je da koristite krem fiks) i pažljivo sipajte boju (prvo stavite jednu kap pa polako dodajte još jednu i tako sve dok ne dobijete željenu nijansu). Šlag možete samo premazati preko torte - sada su moderne i torte koje nisu savršeno glatke, a ukoliko imate više strpljenja, koristite nastavke za špric kako bi napravili latice ili ružice. 

Preko šlaga možete da stavite gotove figurice, ukrase ili, pomoću boja, docrtate detalje (na primer oči, nosić i brkove za macu). 

I pomoću čokoladica i ostalih slatkiša možete da napravite savršenu tortu. Tortu u krug obložite čokoladicama, a unutrašnjost ispunite šarenim bombonicama, uz dodatak omiljenih igračkica mališana.

Ne zaboravite da tortu stavite na lepu, sjajnu podlogu, ali i da dodate obavezan detalj - rođendansku svećicu. Slavlje može da počne!

Pogledajte neke od predloga kako da ukrasite tortu vašem malom slavljeniku...