Kao roditelj, verovatno ste uložili mnogo truda da nabavite novogodišnje poklone za svoju malu decu. Provodite sate prolazeći kroz grad da biste pronašli savršen poklon, a zatim posvetite još nekoliko sati svog života umotavanju i pakovanju svake stavke. Sa mašnama, trakama i šljokicama, vaši pokloni će sigurno izgledati neverovatno i osećaćete se prilično dobro kada dođe veliki dan.

Sve dok vaša deca ne otvore poklone na novogodišnje veče – samo da bi ih više zanimali papir i kutije nego igračka koju ste im s ljubavlju odabrali.

Klinički psiholog dr Šona Gudol, kako prenosi Mirror, ima odgovor na ovo često pitanje. Prema dr Gudolu, božićno pakovanje ima „više koristi“ za malu decu nego što mislite. Ona je objasnila: „Deca ovog uzrasta imaju tendenciju da budu veoma zainteresovana za pakovanje za Božić jer je njihovo uklanjanje često prva stvar na koju ih podstičemo.

Zašto se čini da deca toliko vole da se igraju sa pakovanjima

„Senzorni zvuk buke cepanja je laka pobeda za njih da je savladaju – poboljšava koordinaciju ruku i očiju i jača njihov stisak prstiju.“

Pored ovoga, dr Gudol dodaje da pakovanje takođe može pomoći deci da nauče o reciklaži ako im pokažete kako da to rade.

Ona je dodala: „Podsticanjem ponašanja koje želite da vidite više, kao što je stavljanje nečega u kantu ili recikliranje, možete postaviti fantastičnu osnovu na kojoj ćete podučavati o održivosti svoje dete.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Novogodišnje frizura jelkica za devojčice TikTok/ ourlovelypak