Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li se prepoznajete: 10 načina na koje deca mogu da osramote roditelje

Koliko puta ste bili u situaciji da se kroz usiljen osmeh izvinjavate zbog ponašanja vašeg, inače, divnog i poslušnog deteta? Evo deset situacija u kojima će se prepoznati gotovo svaki roditelj...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Oni izgledaju tako slatko i naivno, ali zapravo iza tih prelepih, veselih očiju krije se mali "đavolski" um. Možda zvuči grubo, ali verovatno znate da je to istina! Treba im sekund da od slatkog i neodoljivog mališana postanu prav male zlice koje za tren smisle način kako da vas dovedu u najneprijatniju situaciju na svetu. 

Za one koji su toliko navikli da ni ne primećiju, za one koji to još uvek nisu iskusili i za one roditelje početnike koji se još uvek postide nakon neke od ovih situacija, predstavljamo vam 10 najčešćih načina na koje dete može da vas osramoti.

1. Psovke

Vaš dvogodišnjak možda ne zna još uvek razgovetno da izgovori osnovne pojmove poput boja, ali zato veoma jasno i glasno može da ponovi psovku koja vam se omakla. I računajte, naravno, da se to nikada neće desiti kada ste sami kod kuće, nego isključivo kod bake i deke ili na ulici. I taman kada prođe sekund vašeg kajanja što ste izgovorili tu zabranjenu reč, već sledeći sekund je taj u kome morate da se izvinjavate prolaznicima i drugim roditeljima na igralištu zbog lošeg rečnika vašeg "slatkiša". 

Povezane vesti

2. Odavanje "ženskih" tajni

Kada su mame u "onim danima" u mesecu, njihovi mališani potpuno to proživljavaju sa njima. I šta više, veoma im je zabavno. Odlazak sa mamom u toalet najprirodnija je stvar u većini domova, i koliko god i čime god se vi trudili da se sakrijete ili da pokušate da im skrenete pažnju, nećete uspeti. Čim vas vide sa uloškom u ruci budite sigurni da će apsolutno svi u komšiluku u prodvnici ili neko od vaših gostiju znati da ste u ciklusu. 

3. Odavanje "velikih" tajni

Da li se sećate dana kada ste mogli ispred vaše bebice da kažete sve što vas muči? E, pa zaboravite na te dane! Sve što izgovorite biće automatski ponovljeno i, naravno, upotrebljeno protiv vas. Budite sigurni da će sve što izgovorite o vašoj svekrvi, prijateljici ili komšinici one to i saznati. 

Povezane vesti

4. Imitiranje vašeg izraza lica dok ste u toaletu

Vi verovatno niste bili ni svesni svog izraza lica u toaletu dok vam ga vaše dete nije pokazalo. I to ne samo vama, nego i svima na, recimo, rođendanskoj žurki, i to baš za vreme jela.

Foto: Shutterstock

5. Vređanje stranaca

Deca i nisu neke diplomate. Ozbiljno. Niti znaju da ulepšaju istinu. Ali iz nekog neobjašnjivog razloga, u prilikama kada izražavaju svoje mišljenje o prolazniku, to rade veoma glasno. Pa, ako već niste doživeli da se izvinjavate zbog rečenice - "Mama, vidi kako je debeo ovaj čika", budite spremni da će svaka gojazna osoba koja prođe pored vas na veoma direktan način saznati kako je vidi okruženje.  

Povezane vesti

6. Predstavljanje vas kao ozbiljnog vinopije

Deca imaju neki čudan osećaj za količinu. Tako da ako ste jedne večeri pijuckali čašu vina uz jelo ili film, budite sigurni da će vaši svekar i svekrva, kao i vaspitačice, komšije, ali i kasirka u prodavnici, znati koliko volite da pijete vino. 

7. Obaveštavanje svih prisutnih kada ste bili u toaletu

Da li se sećate kada ste imali privatne trenutke, o kojima zaista nema potrebe da pričate drugima i da oni za to znaju? Zar to nije bilo divno vreme kada sve što se desi u toaletu - ostaje u toaletu! Stara dobra vremena… 

Povezane vesti

8. Skidnje u javnosti

Nema baš mnogo smisla, ali se prosto dešava! Dok neobavezno razgovarate sa nekim na ulici, ili još češće u prostoriji punoj dece i drugih roditelja, dok vam se dete "mota" oko nogu, uvek budite spremni da osetite kako vam suknja ili pantalone lagano klize sa tela. Ili u slučaju da držite dete u rukama, gotovo su stopostotne šanse da će povući vašu majicu na dole i otkriti vaš dekolte.

9. Pretvanje da su on/ona mama/tata

Čim dete dođe do uzrasta kada je sposobno da se igra igara imitacije, vaš život je praktično gotov. Stvari iz svakodnevnice koje ne delite sa drugim ljudima, nadimci kojima oslovljavate supruga, način na koji se obraćate njemu ili prijateljicama postaće deo uobičajenog fonda reči, razgovora, a i mimike, vašeg deteta sa njegovim vršanjacima. 

Povezane vesti

10. Napadi besa u javnosti

Koliko puta ste sa drugim majkama razmenjivali mišljenja o vaspitanju i odgajanju dece. Onog momenta kada se nađete sa njima na istom mestu, vaše lepo vaspitano dete će imati napad besa i nekontrolisanog ponašanja, i to obrnuto srazmerno količini svega onog divnog šta ste ponosno pričali. Nema rešenja, desiće se sigurno. Jedino što možete da učinite je da budete oprezni u hvalisanju vašeg najboljeg deteta na svetu.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica