Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dečji horoskop: Dete Riba

Sanjivi, emotivni, nepoverljivi... Kako odgajati mališane rođene u znaku Ribe?

  Izvor: Foto: Shutterstock


Horoskopski znak u velikoj meri određuje način ponašanja deteta i to od njegovog rođenja pa sve do odraslog doba. Sa osobinama mališana rođenih u znaku Ribe upoznaje nas astrolog Tatjana Drobac.

(0-2 godine)
Dobra stvar kada dobijete bebu u znaku Riba jeste da će mnogo da spava, a vi ćete biti najodmornija mama u okruženju. Neptun je vladajuća planeta ove dece, pa im daje jako dubok i čvrst san. Ova deca obožavaju svetlo plavu boju, pa i ako je u pitanju devojčica, bilo bi dobro da ima plave detalje u sobi, krevetiću, čak i odeći. Sanjive, mile okice malih Riba deluju umirujuće na roditelje. Nisu mnogo radoznale, a sa roditeljima i bliskim osobama razvijaju odnos postepeno, prilično sporo. Njihovo povezivanje je na intuitivnom nivou, a mašta pod uplivom Neptuna, pa budite maštoviti - na primer, u serviranju obroka. Preporučuju se šetnje pored vode, koje bi trebalo da budu što češće, a vaš mališan voli i nežne, umirujuće uspavanke.


Simbolika i pomoć da se vaše i bebino raspoloženje harmonizuje - bio bi akvarijum sa ribicama, i to iz egzotičnih predela. Dobra je i mala fontana koja ne stvara jak zvuk. Možda će vaš mališan kasnije da progovori, ali će među prvima pokušati da crta. Nekada su ova deca toliko kreativna da koriste boju u izražavanju sopstvenih osećanja. Obratite pažnju na nacrtane simbole i izbor boja, jer je ovo znak koji najviše upravlja psihologijom ličnosti, pa morate da budete saosećajni i puni razumevanja. Ovi mališani, koji su obično dosta stidljivi, ne pokazuju rano interes za sportske "podvige". Ne prebacujte to svom detetu kada malo odraste, a nemojte ni da ga ubeđujete kako je sport dobar za njega, jer će još više da se povuče u sebe, pa čak i da postane osobenjak u kasnijem periodu.

(2-4 godine)

Male Ribe su u ovom uzrastu jako umiljata, osećajna deca, koja će satima moći da slušaju bajke, čak i da izmišljaju sopstvene. Pričaju samo sa odabranim osobama. Ako su sa vama stalno nasmejane i pričljive, smatrajte da ste na dobrom putu. Sa nepoznatim osobama su uglavnom jako zatvorene, a socijalizacija im teško pada. Odlazak u vrtić mora da se taktično pripremi i proprati sa dosta emocija, kako ovo dete ne bi osetilo da gubi toplinu svog sigurnog okruženja. Omiljena bajka će mu verovatno biti Mala sirena, jer je puna simbolike njegovog znaka. Vaše detence će retko biti nervozno, a kada se to i desi, prvo mu vi poverite neki svoj problem, pa tek onda pokušajte da saznate njegov, ali ne insistirajte mnogo. Inače, ovoj deci jako prija more, pa će i u najranijem uzrastu odlično da prihvate letovanje na moru. Aktivnosti kojima će da se bave neka sama odrede, taman koliko im prija.

(4-6 godina)
Izmišljeni prijatelj je česta faza kod ove dece. Pričajte sa vašim mališanom o tome, ali nemojte nikada da mu kažete da to nije dobro, ili da laže. Njihova empatija (saosećajnost) i podrška koju intuitivno pružaju, jeste osnovna osobina ovog znaka, i to jednostavno treba da prihvatite. Interesovaće ih kako funkcioniše ljudsko telo i postavljaće bezbroj pitanja o tome. Vrlo često, male Ribe su sklone da se rano bave umetnošću, najviše muzikom i slikanjem. Bez obzira što niko u porodici nije imao takve sklonosti, budite spremni da podržite vaše dete i da mu omogućite razvoj veština koje poseduje. Uključite više članova porodice, prijatelje i komšije u praćenje razvoja njegovog talenta, kako biste smanjili njegovu stidljivost.


Ne brinite mnogo zbog sveta mašte u kome vaše dete živi. Povežite svakodnevne obaveze sa tim unutrašnjim svetom, tako da se prepliću, a ne da budu suprotnost. U svemu što ova deca rade, treba da bude nekog jasnog cilja i smisla, a usmeravanje mora da bude vrlo nežno i suptilno, sa puno razumevanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica