Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dečji horoskop: Dete Škorpija

Znatiželjni, tvrdoglavi, istrajni... Kako odgajati mališane rođene u znaku Škorpije?

  Izvor: Foto: Shutterstock

Horoskopski znak u velikoj meri određuje način ponašanja deteta i to od njegovog rođenja pa sve do odraslog doba. Sa osobinama mališana rođenih u znaku Škorpije upoznaje nas astrolog Tatjana Drobac.

(0-2 godine)

Beba Škorpija će prve trenutke svog detinjstva da doživi kao dramatične. Biće plačljiva, gotovo histerična, sklona naglim izlivima emocija, koje ne može da kanališe. Ono što može da je smiri je tajna - ona, jednostavno, intuitivno oseti sigurnost u ljudima, predmetima i mestima na kojima boravi. Naročito teško joj padaju buđenja zbog gladi, pa morate da budete maksimalno spremni i organizovani, da ne bi dugo plakala dok vi grčevito spremate obrok. Kada se ovi mališani vežu za majku ili drugu osobu iz svoje okoline, biće posesivni i svako odvajanje će im teško pasti. Treba ih zabaviti igračkama u kojima mogu nešto da otkrivaju ili tragaju.

Ovo su deca Plutona - u pogledu nose tajnu, teško ih je razumeti, a još teže im je nešto nametnuti. Njihova karakteristika je da sa svakom osobom iz svoje blizine nađu jedinstveni kod koji će ih zbližiti. Volite ih i nikada ne dozvolite da pomisle da vam je nešto važnije od njih. Ako izgubite nit koja vas vezuje, teško ćete je ponovo pronaći.

Povezane vesti

(2-4 godine)

Prvo pitanje koje će zaokupiti male Škorpije jeste kako nastaje život i da li će leptir koga su videle napolju da ugine. Život i smrt je ono što ih fascinira. Roditelji će imati nimalo lak zadatak da nađu primereno a dovoljno logično objašnjenje za njihov uzrast. Radije budite i na višem nivou nego da ovoj deci kažete kako su mala i nešto ne mogu da razumeju - to će ih jako uvrediti.

Socijalizacija kod njih je vrlo neobična. Ako izaberu prijatelja koji im odgovara, a to ne bude uzajamno, mogu da se povuku u sebe, pa i osame. Treba im objasniti da svakom detetu treba vremena da shvati ko mu je pravi drug. Ovo su pravi mali detektivi. Kao da tragaju za izgubljenim blagom, biće uporni u svemu što ih zanima.

Lako se prehlade, pa je jako važno da dovoljno vremena provedu na čistom vazduhu. Naročito zbog simbolike znaka, prijaju im šetnje pored reke.

Povezane vesti

(4-6 godina)

Razvoj vaše male Škorpije je do sada bio mnogo složeniji. Sada ste sigurno na osnovu iskustva shvatili šta joj prija. Prirodni zakoni, uzročno-posledična povezanost pojava oko njih, nauka… polje je koje najviše zanima ove mališane.

S obzirom da često imaju želju da budu mali arheolozi ili detektivi, kupite im igračke i knjige koje će ih zadovoljiti u tom smislu. Sve što je tajanstveno, biće njihova preokupacija. Ako želite da ih navedete da se nečim bave, obavezno recite: "Sada ćemo da otkrijemo tajnu ovih slova i brojeva, oni su kao šifre i moramo da ih savladamo". Rezultat takvog pristupa je zaprepašćujući. Ova deca vole izazove, pa čak i kada su u nečemu prosečna - boriće se da uspeju.

U fizičkom smislu, male Škorpije će uvek naći način da nadoknade snagu brzinom, ili brzinu tehnikom. Dosta su zdrave, ali samo ako su sigurne u sebe. Čim se osete nesigurno i napeto, podložne su bolestima i izgledaju kao da pate.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica