Ne samo da ćete ovim receptom za čokoladno mleko obradovati svakog sladokusca, već možete i da napravite odlične novogodišnje iznenađenje i poklone.
Sastojci:
- 150 g kristal šećera
- 40 g kakao praha
- 1 prstohvat soli
- 170 g čokolade
- 6 kašika mleka u prahu, podeljeno
- 3 kašike mini maršmelou-a, podeljeno
- 1 silikonski kalup
Priprema:
Pomešajte šećer, kakao prah i so. Protresite sastojke u zatvorenoj posudi dok se svi sastojci ne pomešaju. Napunite srednji lonac skoro do pola vodom. Pustite vodu da ključa na laganoj vatri. Stavite posudu bezbednu na toplotu (staklo ili nerđajući čelik) koja može da stane na vrh lonca vode koja se ključa, ali ostavlja razmak između vode i dna posude. Dodajte komadiće čokolade u posudu. Držite toplotu na niskoj temperaturi i gumenom lopaticom promešajte otopljenu čokoladne komade dok ne budu glatka masa. Uklonite činiju sa čokoladom, ali ostavite vodu u šerpi da biste je kasnije koristili. Dodajte punu kašiku otopljene čokolade u svaki od šest kalupa za čokoladu. Koristite kašiku da rasporedite čokoladu po stranicama svakog kalupa. Uverite se da je cela unutrašnjost svakog kalupa ravnomerno obložena čokoladom. Sačuvajte dodatnu čokoladu da biste je kasnije koristili. Zamrznite čokoladu 10 minuta ili dok se potpuno ne stegne.
Kada se stvrdnu, pažljivo izvadite čokoladne oblike iz kalupa i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Okrenite tri kalupa za punjenje. Svaku od tri polovine napunite sa 2 kašike čokoladne mešavine mleka u prahu i 1 kašikom mini maršmelou-a. Ostale tri polovine, šavom nadole, stavite na poseban pleh. Stavite lim na lonac sa toplom vodom na laganoj vatri da se ivice kalupa malo otopi. Sa rukavicama (da ne biste ostavljali otiske prstiju) prekrijte svaku punjenu polovinu čokolade praznom polovinom i zatvorite je. Tako ste napravili bombice koje ostavite da se stegnu u frižideru, pa ih išarajte, prelijte otopljenom čokoladom, bombonicama ili ih uvaljajte u omiljene dodatke: kokos, mlevene lešniike, keks. Čuvajte ih u zatvorenoj posudici, ili svaku zamotajte u celofan. Koriste se, tako što ih samo potopite u vrelo mleko i sačekate, eksploziju ukusa!
Yumama/J.D.
BONUS VIDEO