PIRE OD KARFIOLA GOTOV ZA TILI ČAS: Spremite ukusan ručak za mališana od povrća koje možda i ne voli

I karfiol može biti jako ukusan kad se spremi onako kako deca vole.

Shutterstock

Karfiol nije baš namirnica koja je rado viđena na tanjiru mališana ali ovo neslavno mesto, najčešće zaslužuje zato što se sprema kao bareno povrće koje i nema najlpši miris i ukus. Pokušajte sa ovim receptom da ga transformišete u pire, koji svi mališani rađe jedu, sa dodatkom pavlake, sira koje će dopuniti i obogatiti ukus.

Sastojci:

  • 1 velika glavica karfiola isečena na cvetove (oko 3 funte ili 1 1/2 kg)
  • 3 kašike neslanog putera
  • 3 kašike pavlake
  • 6 čena belog luka
  • 1 kašika parmezana
  • So i crni biber po ukusu

Priprema:

Stavite karfiol u cediljku na pari iznad velikog lonca ključale vode. Kuvajte na pari 15 minuta dok ne omekša. Alternativno, kuvajte karfiol u slanoj vodi 10 minuta ili dok ne omekša. Izvadite i ocedite. Pokrijte poklopcem i ostavite na stranu. U istom loncu zagrejte puter na srednje jakoj vatri. Propržite beli luk dok ne zamiriše (oko 1 minut). Mešajte karfiol i beli luk u procesoru za hranu ili štapnim mikserom dok ne postane gladak. Umešajte parmezan, pavlaku i začinite solju i biberom.

Yumama/J.D.

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Novogodišnji ukras od mandarina  TikTok/sibster_made