Zabavan i ukusan način da deci ubacite više voća u ishranu. Sigurno neće odbiti ovakav slatkiš.
Sastojci:
- 10 malih jabuka
- ½ šolje seckanog koštunjavog voća po izboru
- ½ šolje bombonica
- ½ čokoladnih mrvica
- ½ šarenih mrvica
- ½ kokosa
- ½ mrvljenog keksa
- 300 g čokolade po izboru
Priprema:
Umetnite drvene štapiće štapiće za lizalice u jezgro jabuka. Stavite sve ostale sastojke u dublje i šire činije. Stavite čokoladu u metalnu ili staklenu činiju i stavite je iznad tiganja sa vodom koja jedva ključa. Često mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa vatre. Uronite jabuke u otopljenu čokoladu, okrećući ih da se potpuno oblože. Umočite ili uvaljajte u bombone ili orahe, mrvice, keks a zatim stavite na list voštanog papira. Ponovite sa preostalim jabukama. Ostavite jabuke da se stegnu na sobnoj temperaturi dok se čokolada ne stegne pre serviranja, oko 20 minuta.
(Yumama/J.D.)
BONUS VIDEO