Krompir nije samo super zdrav obrok kao prilog, on može da se spremi da bude glavno jelo, za ruak ili večeru. Krompir u pantalonama (neki se još sećaju naziva “u čakširama”), lako se sprema, a veoma je zanimljivo jelo zahvaljujući bogatom nadevu.
Potrebno je:
- 8 velikih belih krompira (birajte jednake i pravilne)
- 100 g sira po izboru
- 100 g pančete
- 1 krastavac
- so i začin po izboru (peršun)
Dovoljno je da ih dobro operete, rasecie na polovine i malo posolite. U zavisnosti od veličine, krompir treba peći od 45-60 minuta u rerni. Za to vreme pripremite nadev tako što ćete narendati sir, a pančetu i krastavac iseći što je moguće sitnije, pa sve ovo pomešajte sa sirom. Kada procenite da je krompir dovoljno pečen, izvadite pleh i pospite nadev. Ostavite još nekoliko minuta da se sir istopi (ako je u pitanju topoljeni). Nadev možete spremiti i sa kremastim sirom, u tom slučaju ga dodajete na krompir kada je on skroz pečen.
BONUS VIDEO
Izvor: Yumama
https://yumama.mondo.rs/tag1431/Krompir/1