OVE KOCKICE ĆE PODIĆI IMUNITET VAŠOJ DECI: Prave se od samo 3 sastojka, jedu ih sa slašću, a evo o čemu se radi (RECEPT)

Napravite sami kockice za podizanje imuniteta koje će deca obožavati.

Shutterstock Kockice za podizanje imuniteta

Roditelji se dovijaju na razne načine kako bi svojim mališanima obezbedili namirnice koje su dobre za njihovo zdravlje i imunitet, a koje ne žele svojevoljno da jede. Baš zbog toga je ovaj recept za zdrave hladne kockice koje podižu imunitet odličan za letnje dane.

Vitamin C i med su sjajna kombinacija za podizanje imuniteta kada je dete prehlađeno, ali i kada nije. Baš zbog toga vam predstavljamo recept koji se brzo pravi a deca starija od godinu dana mogu svakodnevno da grickaju kao poslastice ili bombonice, dok će im organizam biti vrlo zahvalan.

Sastojci koji su vam potrebni:

  • Sok od pomorandže
  • Želatin
  • Med

Priprema:

Iscedite sok iz pomorandže i odvojite pola tečnosti. U jednu polovinu stavite želatin i pustite da odstoji. Zagrejte drugu polovinu soka, sipajte u mešavinu sa želatinom i dodajte med. Sipajte u kalup ili u tepsiju i ostavite da se ohladi u frižideru.

Kada se dobro ohladi i stegne, seckajte na kockice ako ste razlili u pleh ili polako vadite iz kalupa i dajte detetu da gricka kao bombone.

Savet plus: U ove kockice za imunitet možete dodati i probiotik u prahu kako biste dobili još zdravije poslastice.

(Yumama)