ČIZKEJK NA DRUGAČIJI NAČIN: Probajte najjednostavniji recept, a način serviranja će posebno oduševiti decu

Omiljenu poslasticu možete napraviti sada na mnogo lakši i brži način.

Shutterstock

Čuveni čizkejk, do sada ste se susreli za mnogim zanimljivim kombinacijama ovog čuvenog kolača.Mi vam nudimo klasičan recept ali na drugačiji način. Za pripremu će vam trebati samo 10 minuta, a način serviranja će oduševiti klince. Svaku čašu možete posebno ukrasiti ili jednostavno taj deo prepustite deci.

Sastojci za podlogu:

  • 50 g mlevenog keksa (najbolje plazma)
  • 25 g putera

Za krem:

  • 100 g pavlake
  • 50 g nelsanog krem sira
  •  75 g slatke pavlake
  • 2-3 kašike šećera u prahu

Za preliv:

  • 250 g jagoda, malina ili višanja
  • 2 kašike šećera
  • malo limunovog soka

Priprema:

Pomešajte mleveni keks i puter rastopljen na sobnoj temperaturi . Smesu raspodelite na dno tri staklene čaše ili činijice. Ostavite u frižideru da se stegne i ohladi dok pripremate ostatak.

Slatku pavlaku izmiksajte sa šećerom u prahu dok ne nastane čvrtsa smesa, potom dodajte izmešanu pavlaku i krem sir. Sve nežno mešajte dok se ne sjedini. Po potrebi dodajte još šećera. Krem dodajte na pripremlejnu podlogu od keksa i ponovo sve vratite u frižider.

Jagode ili voće koje ste izabrali iseckajte na sitno, prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok i kuvajte na veoma laganoj vatri pet do deset minuta uz neprestano mešanje. Smesu ostaviti da se ohladi, a potom je prelijte preko krema. Vratite ponovo u frižider da se ohladi, pa po želji narendajte malo čokolade.

(Yumama)