Iako sadrži samo zdrave sastojke, izuzetnog je ukusa i neće vas gristi savest ako napravite deci. Zdrava pica postaće omiljeni obrok vaših klinaca.
Sastojci za testo:
50 gr integralnog ražanog brašna
50 gr integralnog ječmenog brašna
75 gr integralnog pšeničnog brašna
kašika mlevenog lana
1/2 kesice suvog kvasca
kafena kašika soli
kafena kašika šećera
kašika neutralne surutke u prahu (radi teksture testa)
2 kašike maslinovog ulja
1 dl tople vode
Sastojci za nadev
po 50 gr tikvica, patlidžana, crvene paprike i praziluka ( možete i neko drugo povrće koje vaši klinci vole)
150 gr iseckanih svežih bukovača (mogu i šampinjoni)
50 gr rendanog kačkavalja
6-7 iseckanih maslinki
origano
oko 30 gr pršute (ili šunke po vasem izboru)
nekoliko kašika pelata za premazivanje testa (ili kečap)
Priprema:
1.Testo: pomešate sve tri vrste brašna, dodate suvi kvasac, vodu i ostale sastojke i mešate dok ne dobijete masu koja nije lepljiva za prste. Ukoliko se to i desi, dodajte jos malo brašna da bi se formirala željena masa. Testo prekriveno krpom ostaviti da odstoji 2 sata.
2. Kada testo naraste, razviti ga u uljem podmazan pleh, ostaviti da odstoji joj par minuta i onda ga filujete. Pelatom prvo premazujete testo, pospete malo origana, onda ređate rendani sir, povrće i na kraju malo pršute. Odozgo pospete jos malo origana i stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Pečete oko pola sata.
Navedena količina testa i nadeva dovoljna je za dve picee precnika 26 cm. Ukoliko zelite, mozete je peći odjednom u velikom plehu ili ako deca vole možete da napravite i mini pice.
(Yumama)