Pileće džigerice su idealne namirnice jer sadrže veliku količinu gvožđa pa mogu pomoći deci, ali i odraslima da poboljšaju krvnu sliku. Mnogi roditelji su zbunjenu u njenoj pripremi, a mi vam donosimo recept koji je toliko ukusan da će ga cela porodica obožavati.
Potrebno je:
- 20 g maslaca
- 150 g pirinča
- so, biber
- 5 kašika ulja
- glavica luka
- 450 g pileće džigerice (mogu i jetra i srce)
Priprema:
Luk sitno naseckajte i ispržite na ulju. Kad malo omekša, dodajte džigericu isečenu na komadiće. Začinite, dinstajte nekih 7-8 minuta, pa nalijte s vrlo malo vode. Dinstajte na tihoj vatri 20 minuta.
U šerpu stavite 4 dl vode, malo soli i maslac. Kada provri, dodajte opran pirinač i kuvajte u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri oko 20-25 minuta.
(Yumama)