RUČAK KOJI POBOLJŠAVA KRVNU SLIKU: Pileće džigerice na pirinču odličan su izbor gvožđa (RECEPT)

Ukusan recept za pileće džigerice na pirinču koji je sjajan izbor za poboljšanje krvne slike jer je prepun gvožđa.

Shutterstock Pileće džigerice na pirinču

Pileće džigerice su idealne namirnice jer sadrže veliku količinu gvožđa pa mogu pomoći deci, ali i odraslima da poboljšaju krvnu sliku. Mnogi roditelji su zbunjenu u njenoj pripremi, a mi vam donosimo recept koji je toliko ukusan da će ga cela porodica obožavati.

Potrebno je:

  • 20 g maslaca
  • 150 g pirinča
  • so, biber
  • 5 kašika ulja
  • glavica luka
  • 450 g pileće džigerice (mogu i jetra i srce)
Shutterstock  Pirinač

Priprema:

Luk sitno naseckajte i ispržite na ulju. Kad malo omekša, dodajte džigericu isečenu na komadiće. Začinite, dinstajte nekih 7-8 minuta, pa nalijte s vrlo malo vode. Dinstajte na tihoj vatri 20 minuta.

U šerpu stavite 4 dl vode, malo soli i maslac. Kada provri, dodajte opran pirinač i kuvajte u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri oko 20-25 minuta.

(Yumama)