Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rashlađivanje prostorija i zdravlje: Da li bebi smeta klima u sobi?

Klimatizovane prostorije više nisu luksuz, nego potreba. Rashlađivanje toplih prostorija je veoma korisno za normalan život i rad. No, sa tim ne treba preterivati.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Povremeno treba rashladiti prostor u kome beba boravi, pod uslovom da je rashlađivanje indirektno, da se prostorija provetrava nekoliko puta dnevno i da razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature ne bude veća od deset stepeni. Neophodno je redovno čišćenje i održavanje klima uređaja, naročito promena filtera.

Povezane vesti

Ventilatori više štete nego što koriste, jer kovitlaju "nevidljivu"  prašinu i isti topao vazduh. Nikako ne smeju da se usmere  direktno u krevetić ili decu. Kod izrazito visokih temperatura, ako nema drugih rashlađivača, treba uključiti ventilator da duva. Ali, u suprotnom pravcu od mesta na kome se nalazi krevetić ili gde boravi beba.

Sa klimom ili bez nje, bebi treba davati dosta tečnosti ukoliko nije na majčinom mleku i štititi je od sunca i toplote, odnosno ne izlaziti napolje u vremenu od 10-17 časova sa njom.   

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica