PRVE KAŠICE ŠIROM SVETA SE DRASTIČNO RAZLIKUJU OD ONOG ŠTO ZNAMO: Loj, pasulj su potpuno prihvatljivi za neke narode

Ukusi različitih kultura se jako, razlikuju pa tako i ono što deci daju kao prvu hranu. Neki izbori su potpuno neočekivani.

Shutterstock

Meksiko i Centralna Amerika:

Shutterstock 

Većina zemalja Centralne Amerike, uključujući Meksiko, pripremaju prvu kašicu za bebu od pirinča i pasulja. Kasnije se bebama daju meke tortilje i domaće supe.

Shutterstock 

Indija

Roditelji u Indiji koriste griz od pšenice pod nazivom „dalija“ da daju svojoj bebi kao prvu hranu. Griz se kuva u mleku ili na vodi sa malo šećera dok ne dobije sirupastu konzistenciju. Još jedna uobičajena opcija je supa od pirinča i sočiva. Pirinač i sočivo se kuvaju u vodi sa malo soli i kurkume dok ne dobiju gušću konzistenciju. Bebe je često jedu sa malo običnog jogurta.

Shutterstock 

Eskimi ili Inuiti

Inuiti naseljavaju arktičke regione sveta, uključujući područja u Kanadi, Danskoj, Rusiji i Sjedinjenim Državama. Pošto je vegetacija ograničena u arktičkim regionima, Inuiti se uglavnom oslanjaju na morsku hranu. Prva hrana za bebe Inuita je obično salo foka, koje sadrži gomilu masti i drugih hranljivih materija kao što su omega-3 masne kiseline, vitamin E, vitamin D i selen. Salo od foke se priprema kao supa i dodaje se malo morskih algi. U kasnijim nedeljama, bebama se daju jela od korena, bobica i samoniklog bilja.

Shutterstock 

Nigerija

Nigerijske porodice pripremaju recept od fermentisanog kukuruza, koji se naširoko koristi kao prva hrana za bebe. Kukuruz se mora nekoliko puta natopiti i procediti da bi dobio prirodan kiselkast ukus. Zatim se kuva i pravi u obliku pirea pre nego što se daje bebi. Neke zajednice u Nigeriji takođe koriste brašno od celog zrna, povrće i pasulj za pripremu recepata koji se koriste kao prva hrana za bebe.

Shutterstock 

Kina:

Ljudi u Kini više vole da koriste jela od pirinča u kombinaciji sa raznim voćem i povrćem. Pirinač se kuva zajedno sa povrćem dok ne postane mekan i gust sa gustom konzistencijom. Nakon što bebi počnu da se sviđaju, kasnije se uvode i druge kombinacije kao što su pirinač sa jajima, piletinom, ribom, mlevenom svinjetinom itd.

(Yumama)

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Spavanje bebe u krevecu  TikTok/ewanandfriends