Poseban dan obeležite omiljenom poslasticom koju mališani obožavaju.
Potrebno je:
- 100 ml vode
- 150 ml mleka
- na vrh kašičice so
- 50 g margarina
- 100 g brašna
- 100 g pšeničnog griza
- 1 jaje
- 15 šljiva
- 150 g čokolade
Priprema:
U šerpu sipajte mleko i vodu. Dodajte so, maslac i ostavite da proključa. Kada se zagreje, dodajte brašno i griz, sve to mešajte dok se sastojci ne sjedine. Nakon toga sklonite sa ringle. Kada se smesa malo prohladi, dodajte jaje i izmešajte ručno sa mutilicom ili varjačom. Pospite sto brašnom i urolajte testo. Odvajajte parče po parče i oblikjte knedle. Stavite šljivu (voće po izboru) i dodajte kockicu čokolade. Formirane kndele staviti u proključalu vodu i kuvati dok ne isplivaju. U međuvremenu spremini griz ili prezlu u ulje, pržiti dok blago ne porumeni i dodati 2 kašike šećera. Vaditi obarene knedle i uvaljati ih u prezlu koja je sve vreme na zagrejanoj ringli. Ukoliko budete koristili ovu meru, dobićete 11-13 knedli, za veću količinu možete duplirajte meru. Za lepšu dekoraciju možete posuti kokosom ili bombonicama. Uživajte u poslastici. Prijatno!
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu