Jednostavan i preukusan letnji obrok. Uživajte u svim čarima tikvica.
Potrebno je:
- 2-3 glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 4-5 tikvica
- 2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi)
- mlevena crvena paprika
- so, biber
- kečap
- 2 dl kisele pavlake
Priprema:
Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca. Izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte mlevenu papriku, posolite i pobiberite. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte kečapom (po želji). Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna