Napravite malo drugačiji topli sendvič svom detetu. Umesto hleba i šunke ubacite tikvice i sir. Ukus je neverovatan, a možete ga služiti za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 2 šolje rendanih tikvica
- 1 veliko jaje
- 1/2 šolje sveže rendanog parmezana
- 2 sitno seckana mlada luka
- 1/4 šolje kukuruznog skroba
- so
- biber
- ulje
2 šolje rendanog čedar sira
Prirpema:
Izrendane tikvice stavite u kuhinjsku krpu i iscedite višak vode. U srednjoj posudi pomešajte tikvice sa jajetom, parmezanom, zelenim lukom i kukuruznim skrobom. Posolite i pobiberite.
U veliki tiganj sipajte ulje da pokrijete dno. Stavite oko 1/4 šolje smese sa tikvicama na jednoj strani tiganja i oblikujte u mali kvadrat (možete spatulom da pritisnete da se spljošti). Ponovite postupak na drugoj strani tiganja. Pecite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane, oko 4 minuta po strani. Na jednu pljeskavicu stavite čedar i poklopite drugom pljeskavicom. Pecite još nekih 2 minuta da se sir istopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se ocedi na ubrusu. Obrišite tiganj, pa ponovite postupak sa preostalim sastojcima. Servirajte odmah.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna