Ne zaboravite da je u borbi sa virusima i prehladom, jedan od glavnih naših saveznika i kiseli kupus. Nutricionisti često ističu sve njegove blagodeti za naš organizam, te bi ova namirnica trebalo da se često nađe na našem meniju u hladnim danima. Ukoliko niste ljubitelj dimljenih proizvoda od mesa, koje najčešće kombinujemo sa podvarkom, predlažemo neštu drugačiju, ali veoma ukusnu (i zdraviju) varijantu ovog zimskog jela.
Potrebno je:
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 3 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 4 teleće šnicle
- 1 kašika masti
- so, biber
Priprema
1. Crni i beli luk sito iseckajte i propržite na masti, a zatim dodajte i sitno seckani kupus. Sve zajedno dinstajte, dolivajući po malo vode, oko pola sata.
2. U odvojenom tiganju, propržite teleće šnicle, koje ste prethodno izlupali i posolili.
3. Kupus i meso prebacite u tepsiju ili vatrostalnu činiju, pa pecite oko 45 minuta na 220 stepeni.
4. Poslužite toplo jelo uz vruću kukuruznu proju - savršena kombinacija!
Prijatno!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna