Čak i ako niste neki ljubitelj ovog povrća, gratinirani karfiol, brokoli i šargarepa odsada će biti vaše omiljeno jelo!
Potrebno je:
1 manji karfiol
1 manji brokoli
2 šargarepe
1-2 jajate
200ml neutralne pavlake
50 ml mleka
malo maslaca
80g kačkavalja
so, biber
Priprema
1. Povrće kratko obariti u posoljenoj vodi (4-5 minuta) i složiti u nauljenu vatrostalnu čniju - red karfiola, red brokolija, a šargarepu, isečenu na kolutove, rasporediti odozgo.
2. Umutiti jaja, dodati pavlaku za kuvanje i mleko i sve izmešati, te začiniti po ukusu.
3. Preliti ravnomerno po povrću i posuti narendani kačkavalj.
4. Listiće maslaca rasporediti po površini.
5. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
NAPOMENA: Ukoliko želite "jači" obrok, na povrće složiti listove praške šunke, pa tek onda pospite sir.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna