Čak i ako niste neki ljubitelj ovog povrća, gratinirani karfiol, brokoli i šargarepa odsada će biti vaše omiljeno jelo!
Potrebno je:
1 manji karfiol
1 manji brokoli
2 šargarepe
1-2 jajate
200ml neutralne pavlake
50 ml mleka
malo maslaca
80g kačkavalja
so, biber
Priprema
1. Povrće kratko obariti u posoljenoj vodi (4-5 minuta) i složiti u nauljenu vatrostalnu čniju - red karfiola, red brokolija, a šargarepu, isečenu na kolutove, rasporediti odozgo.
2. Umutiti jaja, dodati pavlaku za kuvanje i mleko i sve izmešati, te začiniti po ukusu.
3. Preliti ravnomerno po povrću i posuti narendani kačkavalj.
4. Listiće maslaca rasporediti po površini.
5. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
NAPOMENA: Ukoliko želite "jači" obrok, na povrće složiti listove praške šunke, pa tek onda pospite sir.
PROBAJTE I...
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu
Može li beba da liči na surogat majku? Evo šta je važno i od koga nasleđuje genetiku