Potrebno je:

(za kore)

15 belanaca

30 kašika šećera

300 g mlevenih oraha

9 kašika mlevenog keksa

prašak za pecivo

(za filove)

300-400g lešnik karamela

15 žumanaca

300g šećera

770 ml mleka

3 pudinga od karamele

250 margarina ili putera

300g mlevenog keksa (plazme)

100 g bele čokolade

500 ml šlaga (slatke pavlake)

Priprema

1. Umutiti 5 belanaca sa 10 kašika šećera. Lagano umešati 100 g oraha i 3 kašike keksa i malo praška za pecivo. Ispeći tri kore (na 180-200 stepeni oko 12 minuta) i ostaviti ih da se ohlade.

2. U 700 ml mleka ukuvati tri pudinga od karamele.

3. Žumanca sa 300 g šećera umutiti na pari. Kada se fil ohladi dodati margarin (maslac), 300 g mlevenog keksa i 100 g otopljene bele čokolade. 

4. Fil sa žumacima dobro izmešati sa ohlađenim pudingom.

5. Karamele istopiti u 70 ml mleka i preliti preko ohlađenih kora.

6. Filovati tortu sledećim redom: kora, fil, šlag. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal tako da šlag bude poslednji. Tortu ukrasiti po želji.

Uživajte!

PROBAJTE I...