Potrebno je:
(za kore)
15 belanaca
30 kašika šećera
300 g mlevenih oraha
9 kašika mlevenog keksa
prašak za pecivo
(za filove)
300-400g lešnik karamela
15 žumanaca
300g šećera
770 ml mleka
3 pudinga od karamele
250 margarina ili putera
300g mlevenog keksa (plazme)
100 g bele čokolade
500 ml šlaga (slatke pavlake)
Priprema
1. Umutiti 5 belanaca sa 10 kašika šećera. Lagano umešati 100 g oraha i 3 kašike keksa i malo praška za pecivo. Ispeći tri kore (na 180-200 stepeni oko 12 minuta) i ostaviti ih da se ohlade.
2. U 700 ml mleka ukuvati tri pudinga od karamele.
3. Žumanca sa 300 g šećera umutiti na pari. Kada se fil ohladi dodati margarin (maslac), 300 g mlevenog keksa i 100 g otopljene bele čokolade.
4. Fil sa žumacima dobro izmešati sa ohlađenim pudingom.
5. Karamele istopiti u 70 ml mleka i preliti preko ohlađenih kora.
6. Filovati tortu sledećim redom: kora, fil, šlag. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal tako da šlag bude poslednji. Tortu ukrasiti po želji.
Uživajte!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna