Potrebno vam je:
Za koru:
2 šoljice badema
2-3 kašike agava sirupa ili nekog drugog tečnog zaslađivača
1/2 kašičice vanile
1 kašika limunovog soka
Priprema kore:
Od badema napravite brašno tako što ćete ga izblendati u seckalici koju imate (blender, multipraktik). Kada izblendate bademe, dodajte i ostale sastojke pa sve izmiksujte zajedno.
Ukoliko je smesa mnogo rastresita dodajte pola ili jednu kašičicu vode kako bi se smesa sjedinila. Stvaite u kalup prečnika 24 cm i ravnomerno rasporedite.
Za fil:
2 šoljice indijskih oraščića,
1/2 teglice kokosovog mleka
malo limunovog soka
2/3 šoljice agava sirupa ili drugog tečnog zaslađivača
3 kašike ulja (idealno bi bilo kokosovo)
2 šoljice svežih jagoda
Priprema fila:
Pomešajte sve sastojke u blenderu. Dodajte jagode i ulje u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
Prvo stavite 1-2 kašike fila preko kore, zatim nasecite jagode i poslažite ih preko cčitave površine. Prelijte ravnomerno fil preko iseckanih jagoda.
Hladiti u frižideru najmanje 8 sati ili preko noći.
Ukrasiti jagodama.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna