Potrebno vam je:

- trećina šolje marmelade od jagoda

- četvrtina čaše vode

- mala kašičica sirćeta

- pola čaše slatke pavlake

- jedna šolja Maskarpone sira

- pola čaše šećera

- mala kašičica ekstrakta vanile

- 2 šolje iseckanih jagoda

- 24 plazma keksa ili piškota

Priprema

1. Maskarpone sir, pavlaku, šećer i vanilu stavite u veliku posudu i sve sastojke dobro umutite električnim mikserom. Zatim, posebno pomešajte jagode, vodu i sirće. Stavite svaki keks u ovu mešavinu i držite nekoliko sekundi.

2. Keks naređajte na dno posude za pečenje da bi se dobio prvi sloj tiramisua. Premažite keks maskarpone kremom i naređajte iseckane jagode. Ponovite postupak sa ostatkom sastojaka.

3. Tiramisu će biti još ukusniji ako odstoji u frižideru najmanje 8 sati, dok keks ne upije sav sok od svežih i mirisnih jagoda.

Probajte i: