Potrebno vam je:
2 veće banane
2 šoljice sitnih zobenih pahuljica
3 - 4 kašike kakao praha
2 kašike kokosovog ulja
6 kašike seckanog suvog voća
2 kašike meda (nije nužno)
2 kašičice limunova soka
prstohvat cimeta
prstohvat praha vanile
Priprema:
Bananu oljuštite i izgnječite kašikom. Pomešajte sve sastojke u većoj činiji da dobijete jednoliku smesu. Manju posudu za pečenje obložite prozirnom folijom pa smesu prebacite na foliju. Ravnomerno je rasporedite na dno posude, do željene debljine (smesa ne mora da pokrije celo dno) pa prekrijte ostatkom folije.
Najfiniji ukus i tekstura ovih pločica nastaje kad odstoje u frižideru preko noći. Ako vam se žuri, posudu sa smesom možete staviti u zamrzivač na sat vremena.
Isecite pločice, svaku zasebno zamotajte u foliju i držite u frižideru.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna