Potrebno vam je:
3 kašike maslaca
Malo brašna za
2 filea ribe (po izboru)
4-5 kašike soka od limuna
So i biber po ukusu
Tortilje
1 šolja ajzberg salate
1 paradajz iseckan na kockice
1 šoljica rendanog sira
1/4 pakovanja senfa
2 kašike meda ili po ukusu
Priprema:
U velikom tiganju ili šerpi otopite maslac.
Ribu uvaljajte u brašno sa obe strane.
Stavite u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu i pržiti sa jedne strane 3-4 minuta.
Preko gornje strane pospite kašiku limuna, okrenite i pržite još 2-3 minuta.
Tortilje kratko stavite na topao tiganj da ih zagrejete, a zatim ih prebacite na tanjir.
Na toplu tortilju stavite salatu, paradajz, sir i ribu iseckanu na komadiće i odložite dok napravite sos.
Priprema sosa:
U manjoj posudi pomešajte senf, med, sok od limuna, so i biber. Po potrebi dodajte još začina.
Pospite preko takosa i odmah sužite.
Riba koju ne pojedete može da stoji u frižideru i do 3 dana, dok sos, ukoliko je adekvatno upakovan i zatvoren može da stoji i nedelju dana u frižideru.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna