Potrebno vam je:
1/3 šoljice balsamiko sirćeta
2 supena kašike meda
1 supena kašika smeđeg šećera
1 supena kašika maslinovog ulja za marinadu + 2 supene kašike za pečenje
2 kafene kašičice gustina
1/2 kafene kašičice soli
1/2 kafene kašičice bibera
4 tanko sečena pileća filea
Oko 2 šoljice cveta brokolija
Oko 2 1/2 šoljice kukuruza šećerca
Vode popotrebi
Priprema:
U činiju srednje veličine sjedinite balzamiko sirće, med, smeđi šećer, kašiku maslinovog ulja, gustin, so, biber i ostavite sa strane.
Na zagrejanu plotnu, u veliki tiganj stavite dve kašike maslinovog ulja i stavite piletinu da se proprži 5 minuta (ili duže ukoliko je piletina deblje sečena)
U isti tiganj dodajte i pripremljeni sos.
Nakon nekoliko minuta dodajte i povrće. Ukoliko je potrebno dodajte i malo vode. Ostavite da se kuva 3 do 5 minuta, dok povrće ne omekša, i piletina potpuno ne bude gotova.
Pre nego što servirate večeru, probajte i po potrebi dodajte začine.
Probajte i:
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu