Potrebno vam je:
1/3 šoljice balsamiko sirćeta
2 supena kašike meda
1 supena kašika smeđeg šećera
1 supena kašika maslinovog ulja za marinadu + 2 supene kašike za pečenje
2 kafene kašičice gustina
1/2 kafene kašičice soli
1/2 kafene kašičice bibera
4 tanko sečena pileća filea
Oko 2 šoljice cveta brokolija
Oko 2 1/2 šoljice kukuruza šećerca
Vode popotrebi
Priprema:
U činiju srednje veličine sjedinite balzamiko sirće, med, smeđi šećer, kašiku maslinovog ulja, gustin, so, biber i ostavite sa strane.
Na zagrejanu plotnu, u veliki tiganj stavite dve kašike maslinovog ulja i stavite piletinu da se proprži 5 minuta (ili duže ukoliko je piletina deblje sečena)
U isti tiganj dodajte i pripremljeni sos.
Nakon nekoliko minuta dodajte i povrće. Ukoliko je potrebno dodajte i malo vode. Ostavite da se kuva 3 do 5 minuta, dok povrće ne omekša, i piletina potpuno ne bude gotova.
Pre nego što servirate večeru, probajte i po potrebi dodajte začine.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna