Sastojci:
600g tikvica
50g maslaca
1 kašičica začina
beli biber
12 listova lazanja
so
100g gorgonzole
50g mocarele
15g parmezana
Za bešamel sos:
50g maslaca
50g Pšeničnog oštrog brašna
1l mleka
1 kašičica
beli biber
so
Priprema:
Tikvice operite i uzdužno narežite na tanke ploške. Ispržite ih na maslacu, pospite začinom i sklonite sa vatre.
Lazanje prokuvajte u posoljenoj vodi (2-3 minuta), u koju ste stavili par kapi ulja da se listovi ne slepe, ili koristite lazanje koje se ne kuvaju.
Za bešamel sos, na maslacu lagano ispržite brašno. Postupno dosipajte toplo mleko uz neprestano mešanje dok ne dobijete glatku gustu smesu. Dodajte začin, pobiberite i po potrebi posolite.
Na dno vatrostalne posude (30×19 cm) stavite malo bešamela, složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice, narendanu mocarelu i nacepkanu gorgonzolu. Na to stavite listove lazanja i postupak ponovite, tako da na zadnji list lazanja stavite bešamel, narendani sir i parmezan.
Pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 220°C.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna