Sve porodice raduju se praznicima i zajedničkom uživanju. Neizostavni deo tog uživanja svakako su praznični obroci, a možda najviše od svih mališani vole doručak.
Zašto ne biste onda za Uskrs obradovali te snene okice koje vire iznad stola? Vaši mališani obožavaće ovog jestivog zeku!
A evo i kako se on pravi...
Potrebno je:
Za činiju:
- Baget
- Okrugli hleb ili pogača
- Šargarepa
Za fil:
- Mladi luk
- Slanina
- Više vrtsa sira po izboru (krem sir, trapist, kačkavalj, topljeni sir...)
- 2 kašike kiselog mleka
- Mladi luk
- Biber
Priprema:
Okruglom hlebu ili pogači isecite vrh da ostane kao poklopac. Donjem delu pogače, koji je ostao, izdubite sredinu. Baget presecite na pola. Izdubljeni deo pogače postavite kao stomak, a polovine bageta prislonite da budu zečje uši. Deo koji ste prethodno isekli kao 'poklopac' stavite kao lice.
Sastojke za fil sve zajedno izmešajte i sipajte u izdubljeni deo pogače ili 'zekin stomak', a zatim zapecite kratko u rerni.
Od šargarepe napravite oči i usta, od perca mladog luka napravite brkove i vaš jestivi zeka je spreman gotov.
Sredinu pogače koja vam je ostala kada ste pravili stomak iskoristite da umačete zalogaje u fil.
This bread bowl is perfect for Easter Sunday: http://wmdy.us/eU5KEjn (via Delish)
This bread bowl is perfect for Easter Sunday: http://wmdy.us/eU5KEjn (via Delish)
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.