Prava poslastica za one koji poste:
Potrebno je:
400 ml. mlake vode
kockica kvasca
malo soli
1 kašičica šećera
800-900 gr brašna
džema po želji
Priprema:
1. Kvasac rastopiti u malo mlade vode, dodati šećer, zatim ostatak vode, pola brašna, so i dodati brašna da se zamesi srednje tvrdo testo. Možete dodati i koricu limuna.
2. Ostaviti ga pokriveno na toplom oko 30 minuta da naraste, zatim razviti za oko centimetar debljine, iseći na kocke, stavljati džem u sredinu. Ivice skupiti i zatvoriti da džem ne curi. Ređati u pleh. Možete u jedan kalup od kuglofa.
3. Buhtle pokriti i pustiti da narastu oko 20 minuta, pa ih peći u zagrejanoj rerni od 180-200 stepeni C oko 35-40 minuta. Posuti ih prah šećerom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.