Potrebno je:
2-3 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
4-5 tikvica
2-3 filea piletine (ili jedne pileće grudi)
aleva paprika
so, biber
paradajz
2 dl kisele pavlake
Priprema
Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk.
Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi.
Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite.
Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prekrijte tanko isečenim paradajzom.
Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.