Potrebno je:
500 g mlevenog mešanog mesa ( dobro usitnjenog)
1 glavica crnog aluka (nije obavezno)
3 čena beloga luka
1 kašičica začina
1 kašičica slatke crvene paprike
1 kašičica tucane ljute paprike
2 kašike mlake vode
malo bibera
na vrh noža sode bikarbone
ulje
Priprema
Crni luk sitno iseći koliko god je moguće, beli takodje pa dodati u meso, a zatim i sve začine.Dodati dve kašike mlake vode i malo ulja pa sve dobro rukom ili varjačom izjednačiti.
Meso pokriti folijom pa staviti sat vremena da se hladi u frižideru.
Ohlađeno meso vaditi kašikom na kesu i oblikovati ćevape.
Pržiti u dubokom ulju da porumene sa obe strane.
Uz ćevape servirajte prilog po izboru.
Način pripreme pogledajte u video prilogu:
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna