Potrebno je:
5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
100 g kokosa
200 ml hladnog mleka za prelivanje kore
Za fil 1:
500 g jagoda
200 g šećera
2 pudinga od jagode
250 ml vode
Za fil 2:
5 žumanaca
7 kašika šećera
5 kašika gustina
500 ml mleka
200 g putera
100 g šećera u prahu
Za dekoraciju:
200 g šlaga umućenog sa 300 ml kisele vode
Priprema
Kora:
Umutiti belanca u čvrst šam, dodati šećer i još miksati. Potom umešati brašno s praškom za pecivo i kokos, pa sve lepo sjediniti.
Dobijenu smesu sipati u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju i peći koru u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Pečenu koru odmah preliti hladnim mlekom i ostaviti da se ohladi.
Fil 1:
Jagode usitniti blenderom, dodati šećer i kuvati. Posebno rastvoriti prašak za puding u vodi, pa sipati u proključalu masu. Mešati dok se ne zgusne, a zatim skloniti s vatre.
Fil 2:
Žumanca umutiti sa šećerom, gustinom i 100 ml mleka, te ukuvati u preostalo proključalo mleko na šporetu. Penasto izmiksati puter sa šećerom u prahu i sastaviti ga sa ohlađenim kremom od žumanaca i mleka.
Finalni postupak:
Šlag ulupati s kiselom vodom. Na koru naneti fil broj 1 i poravnati, premazati filom broj 2 i dekorisati umućenim šlagom.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.