Internet je prepun recepata za brzinske poslastice koje ne uzimaju mnogo vremena i truda, a one koje se ne peku su definitivno na samom vrhu pretrage, piše Stil.
Zato smo za vas danas pronašli i odabrali čokoladnu keks tortu koja se ne peče, a savršeno će uspeti čak i onome ko nikad u životu nije pravio nikakvu poslasticu, jer je proces pripreme veoma jednostavan.
Potrebno je:
800 g keksa
100 g oraha
200 g šećera
60 g kakaa
240 ml vode
150 g putera
kašičica ekstrakta vanile
120 ml slatke pavlake
120 g mlečne ili čokolade za kuvanje.
Priprema
Sav keks izlomiti i ostaviti u većoj posudi. Propržiti orahe oko 5 minuta, povremeno mešajući, pa dodati u izlomljeni keks.
U šerpi izmešati šećer i kakao, pa dodati vodu uz neprestano mešanje. Dobro sjediniti da se dobije jednolična smesa, pa dodati puter i staviti na ringlu da se puter rastopi i dobro sjedini sa smesom. Biće potrebno 7-8 minuta kuvanja na srednjoj temperaturi.
Ohladiti 10-15 minuta, dodati ekstrakt vanile. Promešati, pa preliti preko izlomljenog keksa pomešanog sa orasima.
Dobro izmešajte da se krem svuda rasporedi, pa sipajte u pleh ili neku dublju posudu, kako biste mogli da oblikujete poslasticu.
To uradite kašikom ili špatulom, pa kad ste oblikovali, poklopite posudu sa tortom i ostavite da odstoji u frižideru pola sata do sat vremena.
Uživajte!
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.