Internet je prepun recepata za brzinske poslastice koje ne uzimaju mnogo vremena i truda, a one koje se ne peku su definitivno na samom vrhu pretrage, piše Stil.

Zato smo za vas danas pronašli i odabrali čokoladnu keks tortu koja se ne peče, a savršeno će uspeti čak i onome ko nikad u životu nije pravio nikakvu poslasticu, jer je proces pripreme veoma jednostavan.

Potrebno je:

800 g keksa

100 g oraha

200 g šećera

60 g kakaa

240 ml vode

150 g putera

kašičica ekstrakta vanile

120 ml slatke pavlake

120 g mlečne ili čokolade za kuvanje.

Priprema

Sav keks izlomiti i ostaviti u većoj posudi. Propržiti orahe oko 5 minuta, povremeno mešajući, pa dodati u izlomljeni keks.

U šerpi izmešati šećer i kakao, pa dodati vodu uz neprestano mešanje. Dobro sjediniti da se dobije jednolična smesa, pa dodati puter i staviti na ringlu da se puter rastopi i dobro sjedini sa smesom. Biće potrebno 7-8 minuta kuvanja na srednjoj temperaturi.

Ohladiti 10-15 minuta, dodati ekstrakt vanile. Promešati, pa preliti preko izlomljenog keksa pomešanog sa orasima.

Dobro izmešajte da se krem svuda rasporedi, pa sipajte u pleh ili neku dublju posudu, kako biste mogli da oblikujete poslasticu.

To uradite kašikom ili špatulom, pa kad ste oblikovali, poklopite posudu sa tortom i ostavite da odstoji u frižideru pola sata do sat vremena.

Uživajte!




PROBAJTE I...