Potrebno je: 

1 ipo šoljica izmrvljenog keksa

1 kašika istopljenog putera

1 ipo šolja šlaga

1 šolja krem sira

Pola šolje šećera u prahu

1 kašičica ekstrakta vanile

1 ipo šolja seckanih jagoda

1 kašika limunovog soka

1 kašika vode

Priprema:

1. Na visokoj temperaturi kuvajte jagode sa limunovim sokom i malo vode. Minut kuvanja je dovoljan, s obzirom da će jagode vrlo brzo pustiti svoj sok.

2. Izmeljajte skuvane jagode i stavite ih u frižider na nekih 5-6 minuta.

3. Šlag, krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanile mikserom izmešajte dok ne dobijete glatku smesu.

4. Izblendujte keks i dodajte kašiku istopljenog putera. 

5. Izmešani keks i puter stavite pri dnu čaša, a potom manjom čašom blago pritisnite preko keksa.

6. Preko keksa dodajte izmiksanu smesu šlaga i sira.

7. Ohlađene jagode dodajte na vrh čaša.