Potrebno je:
1 ipo šoljica izmrvljenog keksa
1 kašika istopljenog putera
1 ipo šolja šlaga
1 šolja krem sira
Pola šolje šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
1 ipo šolja seckanih jagoda
1 kašika limunovog soka
1 kašika vode
Priprema:
1. Na visokoj temperaturi kuvajte jagode sa limunovim sokom i malo vode. Minut kuvanja je dovoljan, s obzirom da će jagode vrlo brzo pustiti svoj sok.
2. Izmeljajte skuvane jagode i stavite ih u frižider na nekih 5-6 minuta.
3. Šlag, krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanile mikserom izmešajte dok ne dobijete glatku smesu.
4. Izblendujte keks i dodajte kašiku istopljenog putera.
5. Izmešani keks i puter stavite pri dnu čaša, a potom manjom čašom blago pritisnite preko keksa.
6. Preko keksa dodajte izmiksanu smesu šlaga i sira.
7. Ohlađene jagode dodajte na vrh čaša.
Prelepa moderna grčka imena za dečake: Imaju veoma moćno značenje i ostavljaju snažan utisak
Za 2 godine u Srbiji zatrudnelo 1.118 maloletnica: Stručnjaci savetuju kako da razgovarate sa decom o odnosima
Najlepša grčka imena za devojčice: Imaju prelepo značenje i nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Zašto se javlja vrtoglavica u trudnoći? Muči mnoge buduće mame, a evo šta su najčešće razlozi
Najpopularnija imena širom sveta: Najzastupljenije je u Srbiji skoro zaboravljeno, a ovo najviše vole Balkanci