Potrebno je:
1 ipo šoljica izmrvljenog keksa
1 kašika istopljenog putera
1 ipo šolja šlaga
1 šolja krem sira
Pola šolje šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
1 ipo šolja seckanih jagoda
1 kašika limunovog soka
1 kašika vode
Priprema:
1. Na visokoj temperaturi kuvajte jagode sa limunovim sokom i malo vode. Minut kuvanja je dovoljan, s obzirom da će jagode vrlo brzo pustiti svoj sok.
2. Izmeljajte skuvane jagode i stavite ih u frižider na nekih 5-6 minuta.
3. Šlag, krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanile mikserom izmešajte dok ne dobijete glatku smesu.
4. Izblendujte keks i dodajte kašiku istopljenog putera.
5. Izmešani keks i puter stavite pri dnu čaša, a potom manjom čašom blago pritisnite preko keksa.
6. Preko keksa dodajte izmiksanu smesu šlaga i sira.
7. Ohlađene jagode dodajte na vrh čaša.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu