Potrebno je:

čen belog luka

2 kašičice karija u prahu

½ kašike kajenskog bibera

5 kašike ulja

800 g krompira (najbolji je mladi)

4 grančice nane

250 g mladog sira

150 g punomasnog jogurta

slatka mlevena paprika

4 šnicle bifteka (po 180 g)

so i biber

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Beli luk oljuštite i propasirajte, pa ga izmešajte u velikoj činji sa solju, karijem, kajenskim biberom i 3-4 kašike ulja.

2. Krompir operite pod tekućom vodom, obrišite ga, isecite na četvrtine, dobro izmešajte sa mešavinom ulja i začina, istresite na pleh i pecite u zagrejanoj rerni 50 minuta.

3. Dok se krompir peče, nanu operite i listiće joj isecite na tračice, izmešajte je sa sirom, jogurtom i začinite solju, biberom i mlevenom paprikom. Držite u frižideru do posluživanja.

4. Biftek prosušite kuhinjskom salvetom, zapecite na preostalom ulju, smanjite vatru da bude umerena, pa ih pržite još 3 minuta sa svake strane. Onda ih posolite i pobiberite i poslužite sa pečenim krompirom i ohlađenim sirom.

PROBAJTE I: