Potrebno je:
- 4 - 5 komada skuše (ili ribe po izboru)
- 1 veća glavica crnog luka
- 100 g obarenog pirinča
- 100 g obarenog graška
- 2 manje šargarepe
- šolja paradajz pelata ili 2 izmiksana paradjza
- 1 kašika začina za riblju čorbu
- pola limuna
- suvi začin od povrća
- so
- malo maslinovog ulja
Priprema
1. Ribu očistite, dobro operite i posolite.
2. Izdinstajte iseckan luk na kockice, dodajte paradajz pelat, pirinač, grašak. Sve krčkajte oko 5 minuta, dodajte začin za ribu i suvi začin po ukusu.
3. Sa ovim filom puniti ribu, staviti na foliju i isprskati limunom i maslinovim uljem. Umotati svaku ribu i peći na 200 stepeni oko 15 minuta, zatim raseći foliju da se riba još koji minut zapeče.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.