Potrebno je:
4 jabuke
1 kašičica cimeta
4 jaja
1 vanilin šećer
1/2 čaše šećera
1 čaša glatkog brašna
1 grčki jogurt
1/2 čaše ulja
1 prašak za pecivo
100 g mlevenog rogača
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke ogulite i narendajte (krupnije), pospite ih cimetom. Odvojite žumanca od belanaca.
Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca penasto izmiksajte sa šećerom, zatim dodajte ostale sastojke: brašno, jogurt, ulje, prašak za pecivo i rogač, a na kraju u smesu ručno umešajte sneg od belanaca.
Smesu ulijte u pleh u kome je papir za pečenje.
Kolač je gotov nakon pola sata pečenja, a kada se ohladi prelijte ga klasičnom glazurom od čokolade (na pari rastopite čokoladu s malo vode i dodajte kašičicu ulja za sjaj).
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna