Potrebno je:
300g svežih jagoda (približne veličine)
330g Oreo keksića
110g putera
200g mlečne čokolade
100g crne čokolade
200 ml slatke pavlake
Kalup za tart
Priprema
- Keksiće izblendirati, dodati istopljeni puter i sve dobro izmiksati.
- Smesu zatim prebaciti u kalup i pažljivo rasporediti po dnu i ivicama. Pleh staviti u zamrzivač.
- Čokoladu izlomiti na kockice. Zagrejati slatku pavlaku (ne sme da provri) i preliti njom čokoladu. Ostaviti da odstoji jedan minut, a zatim dobro pomešati.
- Izvaditi kalup iz zamrzivača i sipati ujednačenu čokoladnu masu preko kore od keksića.
- Oprane i očišćene jagode pažljivo gurnuti u čokoladnu masu, tako da jedna polovina voća viri iz nje.
- Ostaviti poslasticu u frižideru da odstoji najmanje dva sata.
- Gotov kolač izvaditi iz kalupa i iseći na trougliće. Po želji posuti bademima, orasima ili pistaćima.
8. Uživati u neverovatnom ukusu! :)
Detaljnu pripremu poslastice pogledajte u video prilogu:
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.