Potrebno je:
12 gotovih listova lazanje
350 g mešanog mlevenog mesa
jedno jaje
glavica crnog luka
čen belog luka
4 kašike prezli
2 kašike ajvara
2 kriške punomasnog sira
200 ml pavlake
100 g narendanog ementalera
so, biber
Priprema
1. Listove testa za lazanje, jedan za drugim, skuvati u slanoj vodi. Izvaditi, ocediti i osušiti u kuhinjskoj krpi.
2. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseći. Zamesiti sa mlevenim mesom, jajima, prezlama i ajvarom, pa posoliti i pobiberiti.
3. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Namastiti vatrostalnu činiju. Na užoj strani lista testa stavljati po jednu kašiku fila, urolati i krajem okrenutim na dole spuštati u činiju.
4. Sir izgnječiti i pomešati sa pavlakom pa dobijenom smesom odozgo premazati kanelone. Posuti rendanim ementalerom. Kanelone peći na srednjoj rešetki oko 20–25 minuta. Po želji posuti ruzmarinom.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna