Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 150 g šećera
  • 2 kašicice narendane limunove kore
  • 8 kašika maslinovog ulja
  • 8 kašika soka od pomorandže
  • 2 kašike limunovog soka
  • 150 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 50 g kukuruznog griza
  • 2 manje breskve
  • grančica ruzmarina
  • 2 kašike pinjola (ili badema)
  • kašika marmelade od bresaka ili pomorandže

Priprema

1. Podmažite udubljenja kalupa za mafine. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Penasto umutite jaja, šećer i limunovu koricu, pa umešajte ulje i sok pomorandže i limuna. Brašno, prašak za pecivo i griz pomešajte i umešajte u jaja. Testo stavite u udubljenja.

2. Breskve operite, uklonite im koštice, pa ih isecite na tanke kriške. Naseckajte nekoliko listica ruzmarina, pa ih umešajte u testo. Testo napunite breskvama, ruzmarinom i pinjolima i pecite 20 minuta.

3. Marmeladu ugrejte pa njome odozgo premažite mafine. Ostavite da se hlade desetak minuta u kalupu, a onda ih izvadite. Po želji, pospite šećerom u prahu.

PROBAJTE I...