Mirisno, mekano domaće pecivo - naš predlog za ukusnu užinu!
Potrebno je:
150 g brašna
150 g gustina
1 jaje
1 žumance
200 g putera
Za premazivanje: 1 belance
Za posipanje: 100 g susama (slana varijanta) ili 100 g kristal šećera (slatka varijanta)
Priprema
Brašno pomešajte s gustinom i prosejte na radnu površinu ili pisudu za mešenje. U sredini utisnite udubljenje i stavite jaje i žumance, pa mesite dok ne dobijete gustu masu. Dodajte komadiće hladnog putera, pa umesite glatko testo.
Testo umotajte u celofan i stavite u frižider dok se ne ohladi.
Razvaljajte testo na 3 milimetra debljine, isecite na štanglice, namažite snegom od belanca i pospite susamom ili šećerom.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Štapiće stavite u pleh i pecite na temperaturi od 180 stepeni 10-15 minuta.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna