Potrebno za 4 osobe:

• 1 kg sitnijeg krompira

• veza mladog luka (možete upotrebiti i praziluk)

• 2 šargarepe

• 150 g čeri paradajza

• 2 manje tikvice

• 3 kašike maslinovog ulja

• 300 g oslića

• so, mleveni biber

• kašika timijana

• 1/2 veze sitno iseckanog bosiljka 

Priprema

1. Oprati krompir i kuvati ga u slanoj vodi oko 20 min. Iscediti vodu i poklopljen ostaviti da još malo odstoji. Zatim ga oguliti. Mladi luk očistiti, oprati i iseći na kose komadiće. Oprati i oguliti šargarepu, pa je po dužini iseći na četvrtine, zatim na štapiće. Oprati paradajz i prepoloviti ga. Oprati tikvice i iseći na kolutove. 

2. U ključaloj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja šargarepu blanširati oko 3 minuta, zatim je staviti pod mlaz hladne vode i ocediti. Ribu oprati i iseći na kockice. Posoliti je i pobiberiti. U tiganju zagrejati kašiku ulja i na njemu ispržiti ribu. Izvaditi je i staviti sa strane.

3. Ostatak ulja sipati u tiganj i na njemu pržiti krompir oko 8 minuta. Dodati luk, šargarepu i tikvice i pržiti još 3 minuta. Dodati ribu, paradajz i začinsko bilje. Sve začiniti po ukusu.

PROBAJTE I...