Potrebno za 4 osobe:
• 1 kg sitnijeg krompira
• veza mladog luka (možete upotrebiti i praziluk)
• 2 šargarepe
• 150 g čeri paradajza
• 2 manje tikvice
• 3 kašike maslinovog ulja
• 300 g oslića
• so, mleveni biber
• kašika timijana
• 1/2 veze sitno iseckanog bosiljka
Priprema
1. Oprati krompir i kuvati ga u slanoj vodi oko 20 min. Iscediti vodu i poklopljen ostaviti da još malo odstoji. Zatim ga oguliti. Mladi luk očistiti, oprati i iseći na kose komadiće. Oprati i oguliti šargarepu, pa je po dužini iseći na četvrtine, zatim na štapiće. Oprati paradajz i prepoloviti ga. Oprati tikvice i iseći na kolutove.
2. U ključaloj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja šargarepu blanširati oko 3 minuta, zatim je staviti pod mlaz hladne vode i ocediti. Ribu oprati i iseći na kockice. Posoliti je i pobiberiti. U tiganju zagrejati kašiku ulja i na njemu ispržiti ribu. Izvaditi je i staviti sa strane.
3. Ostatak ulja sipati u tiganj i na njemu pržiti krompir oko 8 minuta. Dodati luk, šargarepu i tikvice i pržiti još 3 minuta. Dodati ribu, paradajz i začinsko bilje. Sve začiniti po ukusu.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna