Potrebno je za 4 osobe:
800 g paradajza (po mogućnosti čeri-paradajza)
2 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
so, biber
šećer
400 g uskih rezanaca
4 grančice bosiljka
60 g tvrdog sira
Priprema
1. Paradajz i beli luk i sitno iseckajte. U šerpi zagrejte dve kašike maslinovog ulja, pa dodajte paradajz i beli luk. Posolite, pobiberite i pošećerite, pa ostavite da vri dvadesetak minuta. Povremeno promešajte, a pet minuta pre kraja kuvanja sastojke lagano izgnječite kašikom.
2. Testeninu skuvajte u slanoj vodi, ocedite (sačuvajte 100 ml tečnosti) i ostavite sa strane. Bosiljak iskidajte na sitno. Testeninu, dinstani paradajz i vodu od kuvanja pomešajte, posolite i pobiberite. Nakapajte dve kašike maslinovog ulja, pa pospite bosiljkom i narendanim sirom.
Prijatno!
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu