Potrebno je za 4 osobe:

800 g paradajza (po mogućnosti čeri-paradajza)

2 čena belog luka

4 kašike maslinovog ulja

so, biber

šećer

400 g uskih rezanaca

4 grančice bosiljka

60 g tvrdog sira

Priprema

1. Paradajz i beli luk i sitno iseckajte. U šerpi zagrejte dve kašike maslinovog ulja, pa dodajte paradajz i beli luk. Posolite, pobiberite i pošećerite, pa ostavite da vri dvadesetak minuta. Povremeno promešajte, a pet minuta pre kraja kuvanja sastojke lagano izgnječite kašikom.

2. Testeninu skuvajte u slanoj vodi, ocedite (sačuvajte 100 ml tečnosti) i ostavite sa strane. Bosiljak iskidajte na sitno. Testeninu, dinstani paradajz i vodu od kuvanja pomešajte, posolite i pobiberite. Nakapajte dve kašike maslinovog ulja, pa pospite bosiljkom i narendanim sirom.

Prijatno!

PROBAJTE I...