Sastojci (za četiri osobe):
- 200 grama pirinča
- 3,75 bujona od povrća
- 2,5 dl soka od paradajza
- 2 mala paradajza
- 80 grama crnih maslinki
- 7 žutih paprika šilja
- kugla mocarele (125 grama)
- 3 grančice majčine dušice
Priprema
1. Stavite pirinač da se kuva s 2,5 dl supe i sokom od paradajza na unerenoj vatri oko 20 minuta.
2. Paradajz operite, očistite i isecite na sitnije komade. Maslinke iseckajte na kolutiće, a paprike operite i svaku prepolovite uzduž.
3. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Sitno iseckajte jednu papriku, umešajte je u pirinač i zajedno s maslinkama i paradajzom, pa tom masom punite polutke paprika i ređajte u pleh.
4. Ocedite mocarelu i isecite na tanke kriške, pa njima pokrijte napunjene paprike. Sipajte preostalu supu u pleh i zapecite u rerni 25 minuta.
5. Operite majčinu dušicu, otresite je od vode, pa listiće iskidajte i iseckajte. Pospite njima gotovo jelo, ukrasite po ukusu i servirajte.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna