Sastojci:

  • 3 šargarepe
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so

Priprema

1. Zagrejte rernu na 250 stepeni.

2. Pleh za pečenje prekrijte masnim papirom.

Pogledajte i: Potaž od šargarepe

3. Očistite šargarepe, a potom ih isecite na kriške ili štapiće jednake veličine. Ukoliko imate rebrast nož koji će dati komadićima nešto zabavniji izgled, obavezno ga upotrebite.

4. Premažite šargarepe posoljenim maslinovim uljem, a zatim ih poređajte po plehu.

5. Pecite dok šargarepe ne počnu da menjaju boju.

Pogledajte i: Kolač od šargarepe

6. Kada su šargarepe pečene, ostavite ih da se ohlade i poslužite uz umak po želji, preporučuje Index.hr.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.