1. Zagrejte rernu na 250 stepeni.
2. Pleh za pečenje prekrijte masnim papirom.
Pogledajte i: Potaž od šargarepe
3. Očistite šargarepe, a potom ih isecite na kriške ili štapiće jednake veličine. Ukoliko imate rebrast nož koji će dati komadićima nešto zabavniji izgled, obavezno ga upotrebite.
4. Premažite šargarepe posoljenim maslinovim uljem, a zatim ih poređajte po plehu.
5. Pecite dok šargarepe ne počnu da menjaju boju.
Pogledajte i: Kolač od šargarepe
6. Kada su šargarepe pečene, ostavite ih da se ohlade i poslužite uz umak po želji, preporučuje Index.hr.
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna