Sastojci:

celo pile

4-5 kriški starog hleba

po potrebi mleka

200 g slanine

1 luk

3 čena belog luka

veza peršuna

1 jaje

200 g šampinjona

so, biber

po potrebi puter

Priprema

1. Očišćeno pile dobro posolite spolja i iznutra.

2. Potopite hleb u mleko, dobro ga ocedite i stavite u posudu. Dodajte sitno seckanu slaninu, sitno iseckani crni i beli luk, peršunov list, jaje i listiće šampinjona, posolite i pobiberite. Smesu dobro promešajte i napunite pile, pa mu potom povežite nogice jačim koncem, da smesa ne bi iscurela.

3. Od ostatka smese napravite loptice i poređajte ih oko pileta u dublji pleh ili vatrostalnu tepsiju.

4. Pre pečenja namažite pile s malo putera, a tokom pečenja nalivajte ga više puta sokom od pečenja. Pecite oko sat i po na 200°C.

Probajte i: