Istraživanje sprovedeno u Americi sugeriše da redovna konzumacija kakaa sprečava nakupljanje beta-amiloidnih proteina, koji su ključni za slabljenje kognitivnih sposobnosti, što može da unapredi njihov razvoj.
Eksperimenti koje su naučnici iz bolnice "Maunt Sinaj" u Njujorku sproveli nad zamorcima pokazali da ekstrakt kakaa koji sadrži polifenole može da smanji rizik obolevanja od Alchajmerove bolesti, upravo jačanjem kognitvnih sposobnosti. Oni dodaju da stvaranje naslaga beta-amiloidnih proteina u mozgu započinje desetinama godina pre pojave simptoma demencije, pa novi nalazi ukazuju na mogućnost preventivne primene antioksidansa prisutnih u voću i povrću.
Zato obogatite ishranu svog mališana ovim supstancama, u vidu ukusnog kakaa, i postarajte se da ojačate njegovu kognitivnu oštrinu kako bi bio zdraviji u godinama koje su pred njim.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna